رقية القلب

منتدى رقية القلب

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بالتسجيل

الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل

إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

جزاكم الله خيرا


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

رقية القلب

منتدى رقية القلب

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بالتسجيل

الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل

إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

جزاكم الله خيرا

رقية القلب

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


3 مشترك

    الكرواسون على الطريقة الايطالية

    دينا
    دينا
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى عدد الرسائل : 1670
    العمر : 34
    اسم البلد : الجزائر
    المزاج : جيد
    احترام قوانين المنتدى : الكرواسون على الطريقة الايطالية  11101010
    نــقــاط الـتـمــيــز : 7572
    تــقــيـيــم الـعــضــو : 10
    البيانات الشخصية : الكرواسون على الطريقة الايطالية  15781610
    تاريخ التسجيل : 13/11/2008
    وسام المنتدى وسام المنتدى :
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty0 / 1000 / 100الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty

    الكرواسون على الطريقة الايطالية  70680516
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  54522045
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  13494647
    وسام التميز : الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Tkrim
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  54044757
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Img8-111

    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty الكرواسون على الطريقة الايطالية

    مُساهمة من طرف دينا الثلاثاء سبتمبر 20, 2011 11:14 pm

    [center]

    * الكمية تكفي: 8 أشخاص
    * وقت التحضير: 60 دقيقة
    * وقت الطهي: 20 دقيقة
    * المقادير:
    260 جرام دقيق حوالي 2 كوب مش مليانين
    165 جرام زبده . .تقسم 3 أجزاء 25 جم و الجزء الباقي نصفين 70 جم و 70 جم
    50 جرام سكر حوالي ملعقتين ونصف
    نصف قطعة خميره..حوالي 15 أو20 جرام
    لبن 85 مل
    بذرة ملح
    50مم ماء.تقريبا نصف كوب
    دقيق حوالي 6 ملاعق للشغل..
    * التحضير:
    1- خميره في ملعقة ميه دافيه وشوية سكر ونتركها تتخمر
    2- نضع السكر+الملح+ 2 ملعقة لبن …….وندوبهم
    3- ونضع اللبن الباقي + 25جم زبده +50مم ماء على النار لحد ما الزبده تسيح
    ونضع فوقهم ا الخطوه رقم..2..(السكر و الملح الدايبين في اللبن)
    4- نعجن بيهم الدقيق كويس ونضيف الخميره أيضا ونعجنهم كويس
    ونتركها لتتخمر في مكان دافئ. ساعه تقريبا
    5- بعد كده نجيب الحاجه الخشبه اللي هنفرد عليها العجينه
    ونغطيها بورقة زبده ونلزقها
    6- وبعدين نرش عليها دقيق ونفرد العجينه عليها ونرش عليها شويه دقيق
    7- ونغطيها ونحطها في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو في الثلاجه لمدة ساعه
    8- وبعد كده نلمها بايدينا ونفردها عادي تاني بالدقيق و بيكون تحتها دقيق
    9-وبنحضر 70 جم الزبده بتكون بره الثلاجه قبلهابحوالي 20 دقيقه
    أو نصف ساعه المهم انها بتبقي سايحه شكل الكريمه كده
    ونفردها على العجينه بسكينه مثلا ..زي ما تحبي
    ومنجبش الزبده على الحروف..
    10- نطبقها ونرش عليها شويه دقيق ونغطيها
    ونضعها في الفريزر لمده20 دقيقه أو في الثلاجه لمده ساعه
    ونجيبها من الثلاجه ونفردها ونضع الزبده الباقيه ونطبقها
    ونرش عليها دقيق ونضعها في الثلاجه لمدة ساعه
    أو في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو نصف ساعه
    ونطلعها من الثلاجه ونفردها بالدقيق بردو عادي ونقطعها ونبتدي نشكلها حسب الرغبه
    وقطعناه مثلثات .. بنضع المربي قريب من قاعدة المثلث
    بنلف المثلث من جهة القاعده الى ان نصل الى قمة ويبرم علي شكل كرواسون
    ونحشيها أما مربه أو عجوه زي ما تحبي ونتركها لترتفع
    وبعدين نجيب صفار بيضه ونضع عليها ملعقة ماء ونقلبهم
    وندهن .. وش الكرواسون بفرشه
    الطبخ:
    تدخل فرن علي درجة حرارة 200 لمدة 20 دقيقة او حتي اكتساب اللون الدهبي
    رقية القلب
    رقية القلب
    مدير


    انثى عدد الرسائل : 4864
    العمر : 43
    المزاج : الحمد لله
    احترام قوانين المنتدى : الكرواسون على الطريقة الايطالية  11101010
    نــقــاط الـتـمــيــز : 9276
    تــقــيـيــم الـعــضــو : 411
    البيانات الشخصية : الكرواسون على الطريقة الايطالية  15781610
    تاريخ التسجيل : 18/10/2008
    وسام المنتدى وسام المنتدى :
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty10 / 10010 / 100الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty

    الكرواسون على الطريقة الايطالية  37119456
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  14210700
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  32642053
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Wsam1
    وسام التميز : الكرواسون على الطريقة الايطالية  W4
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  92725078
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Tkrim
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Img8-111

    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty رد: الكرواسون على الطريقة الايطالية

    مُساهمة من طرف رقية القلب الإثنين سبتمبر 26, 2011 10:20 pm

    الله يبارك كل صباع بصنعة حتى في الطبخ وشاطرة
    تسلم الايادي دندون
    سوفية
    سوفية
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى عدد الرسائل : 5333
    العمر : 44
    اسم البلد : الجزائر
    المزاج : عالي
    احترام قوانين المنتدى : الكرواسون على الطريقة الايطالية  11101010
    نــقــاط الـتـمــيــز : 11239
    تــقــيـيــم الـعــضــو : 142
    البيانات الشخصية : الكرواسون على الطريقة الايطالية  15781610
    تاريخ التسجيل : 10/09/2009
    وسام المنتدى وسام المنتدى :
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty0 / 1000 / 100الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty

    وسام التميز : الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty
    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty
    صورة المنتدى

    الكرواسون على الطريقة الايطالية  Empty رد: الكرواسون على الطريقة الايطالية

    مُساهمة من طرف سوفية الأربعاء سبتمبر 28, 2011 4:56 pm

    بارك الله فيكي موضوع رائع

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين مايو 20, 2024 12:50 am