اكله خفيفه جدا ولذيذه في نفس الوقت
وفوق كل ده سهلة التحضير
تنفع تتعمل باصناف كتيره جدا من السمك
البوري والمكاريل ( البلاميطه ) القاروص واللوت
واي نوع سمك كبير وسمين ينفع
وفي ناس شفتهم بيعملوها بالبلطي بس ماعجبنيش
المره دي عملته بسمك بوري
هانحتاج :
بطاطس مقطعه شرايح رفيعه
طماطم
بصل
فلفل اخضر
بقدونس
شبت
ثوم مفروم
عصير ليمون
زيت والاحسن زيتون
ملح وفلفل وكمون
بهارات سمك
وطبعا السمك بتاعنا
الكميات بتعتمد علي رغبتك لخاصه
الطريقه
ننضف السمك كويس من بره ومن جوه ونتبله بخلطة الثوم وبهارات السمك
ملحوظة
السمك مش متنظف كويس ولا مقصقصين الزعانف معلش مش انا اللى عاملاه
انا نقلته كدا
بس بنات منتدانا هيعملوه احسن من كدا بكتير
نقطع البصل والطماطم والفلفل والشيت والبقدونس
مكعبات صغيره نفروم كام فص ثوم
نخلط الجميع مع معلقتين كبار زيت زيتون
وعصير ليمونه كبيره وملح وفلفل وكمون
في صينيه مناسبه قطعي البطاطس حلقات رفيعه الي حد ما
عشان تاخد نفس سوا السمك
نبدأ نحشي السمك بالخلطه اللي فاتت دي
ونرصه في الصينيه فوق البطاطس
لحد ما نخلص واللي يفيض من الحشو نوزعه حوالين السمك
نرش عليه معلقتين زيت زيتون ونعصر ليمونه كبيره او اتنين حسب الرغبه
ندخله الفرن علي 200 درجه لحد ميته ما تنشف ويستوي
بياخد تقريبا من نص الي ساعه الاربع
نفتح الشوايه اخر عشر دقايق عشان وشه يتحمر
يتقدم مع رز ابيض او رز بالبصل او عيش وسلطة طحينه او بابا غنوج
منقووووووووووووووووووول
الف هنا وشفا
وفوق كل ده سهلة التحضير
تنفع تتعمل باصناف كتيره جدا من السمك
البوري والمكاريل ( البلاميطه ) القاروص واللوت
واي نوع سمك كبير وسمين ينفع
وفي ناس شفتهم بيعملوها بالبلطي بس ماعجبنيش
المره دي عملته بسمك بوري
هانحتاج :
بطاطس مقطعه شرايح رفيعه
طماطم
بصل
فلفل اخضر
بقدونس
شبت
ثوم مفروم
عصير ليمون
زيت والاحسن زيتون
ملح وفلفل وكمون
بهارات سمك
وطبعا السمك بتاعنا
الكميات بتعتمد علي رغبتك لخاصه
الطريقه
ننضف السمك كويس من بره ومن جوه ونتبله بخلطة الثوم وبهارات السمك
ملحوظة
السمك مش متنظف كويس ولا مقصقصين الزعانف معلش مش انا اللى عاملاه
انا نقلته كدا
بس بنات منتدانا هيعملوه احسن من كدا بكتير
نقطع البصل والطماطم والفلفل والشيت والبقدونس
مكعبات صغيره نفروم كام فص ثوم
نخلط الجميع مع معلقتين كبار زيت زيتون
وعصير ليمونه كبيره وملح وفلفل وكمون
في صينيه مناسبه قطعي البطاطس حلقات رفيعه الي حد ما
عشان تاخد نفس سوا السمك
نبدأ نحشي السمك بالخلطه اللي فاتت دي
ونرصه في الصينيه فوق البطاطس
لحد ما نخلص واللي يفيض من الحشو نوزعه حوالين السمك
نرش عليه معلقتين زيت زيتون ونعصر ليمونه كبيره او اتنين حسب الرغبه
ندخله الفرن علي 200 درجه لحد ميته ما تنشف ويستوي
بياخد تقريبا من نص الي ساعه الاربع
نفتح الشوايه اخر عشر دقايق عشان وشه يتحمر
يتقدم مع رز ابيض او رز بالبصل او عيش وسلطة طحينه او بابا غنوج
منقووووووووووووووووووول
الف هنا وشفا