عمل حلوى العاشورا بالخطوات المصوره من مطبخى أزيكم اخوانى واخواتى اعضاء رقية القلب الكرام اقدم لكم اليوم حلوى العاشوره من مطبخى بالخطوات المصوره وهى طبعا حلوى مشهره نتناولها بمناسبة يوم عاشوراء ولكن هذا لايمنع من صنعها فى كل وقت لذلك اعددتها لكم لتجربوها كيلو و نصف لبن - 2 كوب قمح مقشور - سكر للتحلية - مستكة فانيليا - مكسرات جوز هند زبيب قرفه نغسل القمح ونضع عليه ماء وننقعه من بالليل ونغليه الى ان يتفتح نتركه طول الليل والصبح نغليه تانى الى ان يستوى تماما ناخد ثلثه القمح نضربه فى الخلاط ونصفيه بالمصفاة مع اللبن ونرجع تانى نضع الباقى من القمح على القمح المصفى مع اللبن ونضع عليه الفانيليا والمستكة و السكر ونتركه يغلى بعد كدة نغرف العاشورا فى الاطباق ونتركها تبرد ونضعها فى الثلاجة ووقت التقديم نضع عليها جوز الهند ورشة قرفه والزبيب أو ممكن نجملها بالمكسرات وجوز الهند وممككن تجميلها بالايس كريم حسب الرغبه ويقدم بالهناء والشفاء أتمنى ان تنال اعجابكم مستنيه رايكم مع حبى وتقديرى أختكم فى الله | ||
0 من مطبخنا الصحى كنز الفيتامينات فى الخميره البيره