الجمبري البانية خطوه خطوه بالصور
اليكم الطريقة و المقادير:
اول حاجة نجيب كيلو جمبرى مقشر و نفتح الظهر عشان ننظفه و نفتح الظهر بالشكل ده
و نشيل كيس الرمل بالشكل ده لحد ما نتأكد ان ظهر الجمبرى نضيف
و بعدين نحاول فتح ظهر الجمبرى اكتر لحد ما يكون شكل الجمبرى مبطط مثل صدور الفراخ المخلية بالشكل ده
و بعدين بنغسله و نتبله بالتتبيلة اللى فى الصورة و هى عبارة عن
صويا صوص حوالى 2 ملعقة كبيرة
ملعقة كبيرة كمون
2 ملعقة كبيرة بهارات سمك مخلوطة ( انا بجيبها اكياس جاهزة)
ملعقتين صغار ملح
من 6 الى 7 فصوص ثوم مدقوق
عصير ليمونة
و نتبل الجمبرى بالتتبيلة دى و نتركه حوالى ساعة ليتشرب مذاق التتبيلة
بعدين نحضر خلطة البانية و هى حوالى كوب دقيق
2 بيض + 1\2 كوب لبن + ملح + فلفل
بقسماط و نضيف عليه بعض الكمون
و بعدين نحط الجمبرى فى الدقيق و نغلفه كويس
و بعدين نحطه فى خليط البيض باللبن
ثم بالبقسماط
و نجهز الكمية كلها ثم نحمرهم فى زيت غزير و يكون جاهز
منقووووووووول
مع حبى وتقديرى
أختكم فى الله