طاجن السمك الفيليه
المقادير
1 كيلو سمك فيليه
1 كيلو بطاطس
3 كوب عصير طماطم ( 3 كوب صلصة مذوبة في ماء و مضاف اليها القليل من الملح)
3 بصلة كبيرة
حزمة كزبرة خضراء
3 فلفل أخضر حار
2 ملعقة كبيرة كمون
3 حبات طماطم كبيرة
توابل متعددة ( توابل سمك فلفل اسود ملح شطة كزبرة )
4 ملاعق كبيرة زبدة
ملعقة صغيرة زعتر اخضر طازج لو مفيش يمكن استخدام المجفف
لتتبيل السمك :
راس ثوم مفري
2 ملعقة صغيرة كزبرة
ملح( بس مش كتير)
الطريقة ..
نتبل السمك بالثوم و الكسبرة و الملح و نسيبه شوية .. زي الصورة دي ..
نقطع البطاطس و نسيبها في شوية مية و ملح .. زي الصورة دي ..
نخلط الفلفل الأخضر والبصل و الطماطم و الزعتر و الكزبرة الخضراء و الكمون والتوابل مع فصين ثوم في الكبة او في الخلاط او في أي حاجة ..
نجيب الطاجن الفخاري .. و نحط فيه معلقتين زبدة .. الزبدة بتشيل زفارة السمك على فكرة و بتخلي ريحة الطاجن و طعمه حلوين اوي اوي ..
نرص طبقة من البطاطس .. و عليها نفرش معلقتين تقريبا من خلطة الطماطم و البصل اللي عملناها ..
نحط طبقة سمك .. و نحط من الخلطة عليها برضه ..
لحد آخر طبقة من فوق تكون بطاطس ..
نحط باقي الخلطة كلها على الوش .. و نضيف معلقتين كمان زبدة على الوش ..
نضيف عصير الطماطم .. استخدمنا صلصة عشان الطماطم ماكانتش هتدي اللون دة بصراحة ..
نغطي بالفويل .. و نحط في الفرن لمدة ساعة ..
بعد الساعة نشيل الفويل ..
و نحمر من فوق شوية ..
دة الشكل النهائي لطاجن السمك الفيليه ...
ويقدم مع الارز الابيض والسلطة
وبالهنا والعافية
المقادير
1 كيلو سمك فيليه
1 كيلو بطاطس
3 كوب عصير طماطم ( 3 كوب صلصة مذوبة في ماء و مضاف اليها القليل من الملح)
3 بصلة كبيرة
حزمة كزبرة خضراء
3 فلفل أخضر حار
2 ملعقة كبيرة كمون
3 حبات طماطم كبيرة
توابل متعددة ( توابل سمك فلفل اسود ملح شطة كزبرة )
4 ملاعق كبيرة زبدة
ملعقة صغيرة زعتر اخضر طازج لو مفيش يمكن استخدام المجفف
لتتبيل السمك :
راس ثوم مفري
2 ملعقة صغيرة كزبرة
ملح( بس مش كتير)
الطريقة ..
نتبل السمك بالثوم و الكسبرة و الملح و نسيبه شوية .. زي الصورة دي ..
نقطع البطاطس و نسيبها في شوية مية و ملح .. زي الصورة دي ..
نخلط الفلفل الأخضر والبصل و الطماطم و الزعتر و الكزبرة الخضراء و الكمون والتوابل مع فصين ثوم في الكبة او في الخلاط او في أي حاجة ..
نجيب الطاجن الفخاري .. و نحط فيه معلقتين زبدة .. الزبدة بتشيل زفارة السمك على فكرة و بتخلي ريحة الطاجن و طعمه حلوين اوي اوي ..
نرص طبقة من البطاطس .. و عليها نفرش معلقتين تقريبا من خلطة الطماطم و البصل اللي عملناها ..
نحط طبقة سمك .. و نحط من الخلطة عليها برضه ..
لحد آخر طبقة من فوق تكون بطاطس ..
نحط باقي الخلطة كلها على الوش .. و نضيف معلقتين كمان زبدة على الوش ..
نضيف عصير الطماطم .. استخدمنا صلصة عشان الطماطم ماكانتش هتدي اللون دة بصراحة ..
نغطي بالفويل .. و نحط في الفرن لمدة ساعة ..
بعد الساعة نشيل الفويل ..
و نحمر من فوق شوية ..
دة الشكل النهائي لطاجن السمك الفيليه ...
ويقدم مع الارز الابيض والسلطة
وبالهنا والعافية