الكشرى بالعدس الاصفر
الكشرى الاسكندرانى
الارز بالعدس الاصفر
المجدرة الصفراء
المدردرة الصفراء
كشرى بالعدس الاصفر ،الارز بالعدس الاصفر ، المجدرة الصفراء
أخواتى الغاليات أعضاء منتدانا الحبيب
جيبالكم اليوم اكلة لذيذة وشهيه ومش معروفه كتير عندنا فى مصر نعرفة باسم الكشرى بالعدس الاصفر
اما فى باقى الوطن العربى وخصوصا لبنان وسوريا والشام يعرف باسم المجدرة أو المدردرة ان كانت حبة العدس كامله او مدعوسه وعندنا فى مصر بنخليها كاملة وقديما فى الشام كان يستخدم بدل الارز البرغل مع التطور تم استعمال الارز كبديل
طعمه لذيذ وجميل والامل لو قدمنا جنب طبق سلطة خضراء وطرشى بلدى (مخلل
حار ) أو الطماطم المخلله أو الخضروات أو بصل المغمسة بالتوم والحامض وزيت
الزيتون يبقى تحفه ممممممم
هذه أكلة تقليدية تخلو من أي استعمال للإضافات الكيميائية مثل المرقة الجاهزة وغيرها.
كما أنها تخلو من اللحم والدهون الحيوانية
أنا هقدمه لكن اليوم بالخطوات المصورة من مطبخى وأن شاء الله ينال أعجابكن
4 أكواب من الارز المصرى الفاخر
ربع كيلو عدس اصفركامل منقى ومغسول
4 كوب ماء ساخن
بصله كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة
ملعقتين كبيرة زيت ذرة
ملح وكمون حسب الرغبة
يمكن استعمال حب الهال(الحبهان ) المطحون، الكزبرة، خلطة البهارات الفلسطينية،
حوايج أربعينية، جوزة الطيب، حسب الرغبه خاصة فى المجدرة الشامى
الطريقة :
* نحضر الاناء او الحلة ونضع بها البصل المقطع مكعبات صغيرة ويشوح فى الزيت حتى يصير لونه احمر مائل للبنى
*نضع الارز المغسول والعدس الاصفر المغسول ويشوح جيدا فى البصله حتى تسمعى صوت حركة الارز فى الحلة
* ثم نضع الماء الساخن ونتبله بالملح والكمون ثم يغطى ويترك على نار هادئه حتى يتشرب وينضج
* راعى عند تقليب الارز استخدمى شوكة حتى لا يتعجن ويتلبك الارز ويوضع فى قالب ويقدم ساخن ويزين بشرائح الجزر والطماطم.
*يقدم بجانب طبق سلطة خضراء بلدى وطرشى بلدى أو طماطم مخلله وبيض مسلقوق لاكمال القيمة الغذائيه وكمان بيبقى الذ وبالهناء والشفاء على قلوبكن.
مع حبى وتقديرى
أختكم فى الله
الكشرى الاسكندرانى
الارز بالعدس الاصفر
المجدرة الصفراء
المدردرة الصفراء
كشرى بالعدس الاصفر ،الارز بالعدس الاصفر ، المجدرة الصفراء
أخواتى الغاليات أعضاء منتدانا الحبيب
جيبالكم اليوم اكلة لذيذة وشهيه ومش معروفه كتير عندنا فى مصر نعرفة باسم الكشرى بالعدس الاصفر
اما فى باقى الوطن العربى وخصوصا لبنان وسوريا والشام يعرف باسم المجدرة أو المدردرة ان كانت حبة العدس كامله او مدعوسه وعندنا فى مصر بنخليها كاملة وقديما فى الشام كان يستخدم بدل الارز البرغل مع التطور تم استعمال الارز كبديل
طعمه لذيذ وجميل والامل لو قدمنا جنب طبق سلطة خضراء وطرشى بلدى (مخلل
حار ) أو الطماطم المخلله أو الخضروات أو بصل المغمسة بالتوم والحامض وزيت
الزيتون يبقى تحفه ممممممم
هذه أكلة تقليدية تخلو من أي استعمال للإضافات الكيميائية مثل المرقة الجاهزة وغيرها.
كما أنها تخلو من اللحم والدهون الحيوانية
أنا هقدمه لكن اليوم بالخطوات المصورة من مطبخى وأن شاء الله ينال أعجابكن
4 أكواب من الارز المصرى الفاخر
ربع كيلو عدس اصفركامل منقى ومغسول
4 كوب ماء ساخن
بصله كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة
ملعقتين كبيرة زيت ذرة
ملح وكمون حسب الرغبة
يمكن استعمال حب الهال(الحبهان ) المطحون، الكزبرة، خلطة البهارات الفلسطينية،
حوايج أربعينية، جوزة الطيب، حسب الرغبه خاصة فى المجدرة الشامى
الطريقة :
* نحضر الاناء او الحلة ونضع بها البصل المقطع مكعبات صغيرة ويشوح فى الزيت حتى يصير لونه احمر مائل للبنى
*نضع الارز المغسول والعدس الاصفر المغسول ويشوح جيدا فى البصله حتى تسمعى صوت حركة الارز فى الحلة
* ثم نضع الماء الساخن ونتبله بالملح والكمون ثم يغطى ويترك على نار هادئه حتى يتشرب وينضج
* راعى عند تقليب الارز استخدمى شوكة حتى لا يتعجن ويتلبك الارز ويوضع فى قالب ويقدم ساخن ويزين بشرائح الجزر والطماطم.
*يقدم بجانب طبق سلطة خضراء بلدى وطرشى بلدى أو طماطم مخلله وبيض مسلقوق لاكمال القيمة الغذائيه وكمان بيبقى الذ وبالهناء والشفاء على قلوبكن.
مع حبى وتقديرى
أختكم فى الله
عدل سابقا من قبل عاشقة الذكر في الأربعاء مارس 24, 2010 3:42 am عدل 2 مرات